11 National Garden

Monument of The Unknown Soldier, Syntagma Square.
Botanical Museum of the National Gardens, ave. Vas. Sofias, free entrance.
● Monument of the unknown artist, Souri 3.
● Presidential Guard, 10, Irodou Attikou 2.
● Ancient Bath, Leoforos Vasilisis Amalias 4.
● Zappeion Mansion, Ave. Vasilissis Olgas, t2103223509. Statue of Lord Byron.
● The Discus Thrower, Irodou Attikou 27.
● Statue of G.Karaiskakis, Irodou Attikou 23.
● Presidential Palace, Vasileos GeorgiouB 2, constr.1897, t2107283111.
● Foundation of Greek Parliament. V.Sofias 11, t2103735249,foundation.parliament.gr.
Hellenic Parliament, t2103707000. (maptogo)
● Hotel Grande Bretagne, 1 Vasileos Georgiou A' str., Syntagma Square,
● Zappeio megaron,
● Πλατεία Αριστοτέλη Βαλαωρίτου, Εθνικός Κήπος, Leoforos Vasilisis Amalias,
● Botanical Museum of the National Gardens,
● Monument of the unknown artist, Souri 3,
● Ministry of Tourism, Leoforos Vasilisis Amalias 12
● Presidential Guard, 10, Irodou Attikou 2,
● Ancient Roman Bath, Leoforos Vasilisis Amalias
● Statue of Lord Byron, Leof. Vasilissis Olgas 1,
● The Discus Thrower, Irodou Attikou 27,
● Άγαλμα Γεώργιου Καραϊσκάκη, Irodou Attikou 23,
    TIPS FOR ETHIKOS KIPOS OR NATIONAL GARDEN:
    (Source GREECE all time Classic).
    "The National Garden open from dawn to sunset, is an oasis in the centre of the city. It has a total area of 160.000m2. Some five hundrend different kinds of plants, bushes and trees from various locations around the word are grown here (in total it has 7.000 trees and 40.000 bushes). At the same time it comprises an important natural life reserve in Athens as many different species of birds, hedgehogs, tutles, ducks and even bats are gathered here. The National Garden - wich was formely the palace garden - was led out from 1838 - 1860. There are six entrances: at Vasilissis Sofias Avenue, and two entrances connecting the National Garden to the Zappeion. You will also find here a small pond, a small zoo, the Botanic Museum, a traditional cafe, a children's library, a playground, various monuments of antiquity, and the busts of important personalities of modern Greece (among others politicians and authors)".

    Συγχαρητήρια!  Διαλέξατε να επισκεφθείτε το πιο κεντρικό πυκνό πράσινο τοπίο, με ψηλά δένδρα, θάμνους, λουλούδια, ζώα, πτηνά και φυτά μέσα στην Αθήνα. Σε μία από τις άκρες του κατοικούσαν κάποτε βασιλικές οικογένειες! Γιαυτό και ονομαζόταν βασιλικός κήπος. Χρειάζεστε μισή ώρα να κάνετε το γύρω του τετραγώνου.Σήμερα ονομάζεται Εθνικός Κήπος.
    Οι εμπνευστές του πάρκου οι βασιλείς Οθων και Αμαλία 1836 και ο πρώτος επιμελητής ήταν Γάλλος κηποτέχνης Φρανσουά Λουί Μπαρώ πολύ θα ήθελαν να σας γνωρίσουν και να σας μιλήσουν για το πάρκο. Εμείς θα θέλαμε απλά να τους ευχαριστήσουμε γι αυτήν την ομορφιά.
    Περισσότερα για το Πάρκο δεν θα μπορούσαμε να πούμε από τον αξιαγάπητο ποιητή και λογοτέχνη Θόδωρο Γκόνη ο οποίος με μια ποιητική ματιά δίνει την καλλίτερη περιγραφή για το πάρκο. Βλέπε εδώ για ελληνικά, και για αγγλικά εδώ.

    Ξεκινήστε από την δυτική είσοδο, χωρίς να μπείτε μέσα, προχωρήστε νότια. Στο δρόμο θα δείτε τους 4 πιό σπουδαίους φιλοσόφους της αρχαιότητας σε προτομές που είναι επί του πεζοδρομίου και πιό κάτω την προτομή του Λόρδου Βύρωνα Βρετανού Φιλέλληνα ποιητή που αγωνίστηκε για την ελευθερία της Ελλάδος με το πνεύμα και την πέννα.
    Από το πεζοδρόμιό σας περιμετρικά και νότια θα δείτε δεξιά σας την Πύλη του Αδριανού και τις Στήλες του Ολυμπίου Διός. Ανατολικότερα πάλι στη δεξιά πλευρά του δρόμου το Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο ναός αυτός έχει ιστορία πολλών χρόνων κατασκευής από τους αρχαίους Έλληνες μέχρι τους Ρωμαίους. Η περιοχή κατά την διάρκεια της Ρωμαϊκής κυριαρχίας λέγεται ότι καλείτο Αδριανούπολη.
    Το Παναθηναίκό Στάδιο έγινε χάριν των Πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων (1896) πάνω στη θέση του αρχαίου (στα ερείπια ίσως). Ανηφορίστε βόρεια και δυτικά μια πανέμορφη οδό. Ο Ρωμαίος Ηρώδης ο Αττικός σίγουρα θα είχε ενθουσιαστεί από το σχεδιασμό της και τα νεοκλασικά κυβερνητικά κτήρια που φιλοξενεί.
    Συνεχίστε το περιμετρικό σας περίπατο και στη γωνία των Οδών Βασιλίσης Σοφίας και Ηρώδου του Αττικού απέναντί σας βρίσκεται το Μουσείο Μπενάκη. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο βορειοδυτικό άκρο του κτιρίου του Κοινοβουλίου σας περιμένει να τα πείτε. Αν είναι και Κυριακή 11.00 θα παρακολουθήσετε και την τελετή της αλλαγής φρουράς με τη συνοδεία φιλαρμονικής μπροστά από άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη. Είστε μια σπουδαία προσωπικότητα ανάμεσα σε πολλές άλλες που παρακολουθεί μια σπουδαία τελετή.

    Δοκιμάστε μια επίσκεψη σε ένα από τα 4 κοντινά μουσεία: Βοτανικό Μουσείο εντός του πάρκου, Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο Θεοχαράκη, Ίδρυμα Βουλής.
    Καλή βόλτα

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.